SEO

SEO (search engine optimization) eller sökmotoroptimering som det heter på svenska handlar om att optimera din hemsida så att den får bästa möjliga förutsättningar för att synas på sökmotorerna, så att besökare och potentiella kunder enkelt ska kunna finna din hemsida. Den största och viktigaste sökmotorn i Sverige är som bekant Google, och genom att synas högt upp i Googles sökresultat kan du få många gratisbesökare till din hemsida. När man pratar om sökmotoroptimering brukar man främst använda två termer.

Optimering on-page

Sökmotorsoptimering on-page (optimering på hemsidan) handlar kort och gott om att se till att din hemsida är enkel, tydlig och välbyggd för såväl sökmotorer som besökare. När man optimerar on-page försöker man bland annat stäva efter att ha långa, välskrivna och informativa texter med många nyckelord, relevanta och beskrivande rubriker (H1, H2 & H3) samt relevanta internlänkar. Även bilder och filmklipp bör sökmotoroptimeras.

Optimering off-page

Sökmotoroptimering off-page (optimering utanför hemsidan) handlar istället främst om sökmotoroptimering utanför din egen hemsida. Sökmotoroptimering off-page handlar till stor del om att skaffa relevanta länkar till din hemsida från andra liknande hemsidor på internet. Hela internet är uppbyggt på länkar, och vikten av länkar till hemsidor för att nå bra resultat i sökmotorernas listor kan liknas vid nödvändigheten av bensin till bilen eller luft för lungorna. Det finns många sätt att skaffa länkar på. Många använder sig av länkkataloger, artikelkataloger och blogginlägg för att få relevanta länkar till hemsidan.

Jag hjälper dig med din sökmotoroptimering

Jag kan hjälpa dig med din sökmotoroptimering. Jag anpassar mig efter dina behov och jag jobbar lika gärna med långsiktiga projekt som per timme (290 kr + moms). Kontakta mig här: Kontakt